2016-ų Dakare startuosiantis A. Juknevičius: būsime žymiai konkurencingesniVienas tituluočiausių dykumų lenktynininkų Lietuvoje, Antanas Juknevičius, ateinančiais metais startuos sunkiausiu dykumų ralio maratonu laikomame Dakare. Jo paraišką oficialiai patvirtino varžybų organizatoriai. 2016-aisiais Pietų Amerikoje A. Juknevičius sės už naujo automobilio vairo, o jam talkins šturmanas Edvardas Duoba, praėjusiais metais taip pat sėdėjęs šalia Antano Dakaro metu.

2016-aisiais Dakaro ralio trasa drieksis Pietų Amerikos vakarinėje dalyje. Po Peru pasitraukimo iš ralio, tikrai žinoma, jog greičio ruožai bus surengti Argentinoje bei Bolivijoje, o galutinis ateinančių metų Dakaro maršrutas bus paskelbtas antroje rugsėjo pusėje. 
 
„Vakar iš Dakaro ralio organizatorių sulaukėme džiugių žinių, jog mūsų komandos ekipažas jau oficialiai patvirtintas ir tikrai startuos kitąmet Lotynų Amerikoje organizuojamame dykumų maratone. Praėjusiais metais įgijome labai daug patirties nestandartinėse situacijose, todėl kitais metais tikimės siekti daug aukštesnių tikslų. Dabar mes intensyviai kalbamės su esamais ir būsimais rėmėjais tam, kad šie tikslai neliktų svajonėmis. Kaip žinia, Dakare pinigai išties lemia daug ir norint pasiekti aukštų pozicijų, tai galima padaryti tik turint neblogą komandos biudžetą. Kadangi kitais metais taikomės tik į aukščiausias įmanomas pozicijas, šių tikslų pasiekti padės ir naujai įsigytas automobilis, kuris yra jau pakeliui į Lietuvą. Tuo tarpu, galiu tik atskleisti, jog su juo mes būsime žymiai konkurencingesni nei praėjusių metų Dakare,“
 
Antanas Juknevičius Dakaro raliuose startuos jau 5-ąjį kartą. Šių metų sausio mėnesį vykusiose dykumų ralio varžybose savo rankomis pagamintu prototipu „Mebar“ važiavęs A. Juknevičiaus ir E. Duobos ekipažas finišavo 60-oje vietoje absoliučioje įskaitoje. Iki 2015-ųjų A. Juknevičiui bei A. Petraičiui priklausė geriausias Baltijos šalių sportininkų rezultatas Dakaro raliuose.